FAQ / Veelgestelde vragen

Heb je een persoonlijke vraag of wil je dat we bij jullie in VR komen filmen? Stuur ons dan een mailtje op info@thuisuitjehuis.nl

Wat is Thuisuitjehuis?

Thuisuitjehuis.nl is een platform waar je diverse Nederlandse uitjes in virtual reality kan beleven. Je kunt de uitjes via een desktop, mobiel en zelfs met een VR bril ervaren. 

Voor wie is Thuisuitjehuis.nl?

Thuisuitjehuis.nl is voor iedereen die thuis zit, maar toch de ervaring van buitenshuis wil hebben. Je hebt geen ingewikkelde apparatuur nodig: je computer of smartphone bieden al de mogelijkheid om een virtuele ervaring te hebben.

Waarom is dit platform opgericht?

Door met z’n allen - in tijden van COVID-19 - thuis te blijven, helpen we de maatschappij een handje. Maar de hele dag thuiszitten is niet voor iedereen even makkelijk. Thuisuitjehuis.nl is opgezet om het binnenblijven leuker en makkelijker te maken.

Ik heb geen VR-bril, maakt dat uit?

Nee hoor! Een groot deel van de uitjes is juist bedoeld om zonder VR bril te bekijken. Dit kan via een desktop, mobiel of tablet.

Ik heb juist wel een VR-bril, hoe kan ik deze gebruiken?

Dan heb je geluk! Voor jou is het zelfs mogelijk om de uitjes in 3D te beleven! Klik in het menu op ‘Uitjes in 3D’, selecteer een uitje en de Youtube app zal automatisch openen. Zet jouw scherm op ‘cardboard’ mode, zorg dat de bril goed op je hoofd zit en geniet van je uitje! Mocht je een VR bril hebben die werkt zonder smartphone (zoals de Oculus Go) kan je via de interne webbrowser gewoon naar www.thuisuitjehuis.nl.

Wie zitten er achter dit platform?

Video agency Wolfstreet en technisch bureau Q42 hebben gezamenlijk dit initiatief opgezet. Designbureau Vruchtvlees is verantwoordelijk voor de visuele identiteit. Door hun expertises te combineren hopen ze een positieve bijdrage te leveren aan onze nieuwe samenleving.

Ik heb een suggestie voor een locatie/uitje!

Leuk! We zijn altijd op zoek naar nieuwe locaties en uitjes. Suggesties zijn daarom meer dan welkom! Mail ze naar info@thuisuitjehuis.nl en wie weet zie je jouw uitje binnenkort terug op de website.